Ayancık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim öğretim döneminde kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar düzenlenen törenle sergilendi.

Ayancık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim öğretim döneminde kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar düzenlenen törenle sergilendi.

Ayancık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim öğretim döneminde kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar düzenlenen törenle sergilendi.
25 Haziran 2011 - 00:00

Açılış, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte başladı. Açılış Konuşmasını Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürü Sabri Sarısoy yaptı. Akabinde Kurslarını farklı alanlarda bitiren kursiyerlere Belgeleri verildi.

Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. Çok Amaçlı Salonunda serginin açılışını İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, İlçe Garnizon Komutanı Volkan Torun, İlçe Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve eşi Gamze Ergün, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Ateşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Köksal, Yüksek Okul Müdürü Damla ARSLAN ve Halk Eğitim Müdürü Sabri Sarısoy gerçekleştirdi. 

2010-2011 Eğitim öğretim yılı yılsonu sergimizin açılışını yapmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız hepinize hoş geldiniz der saygılarımı sunarım. Diye aşılış konuşmasına başlayan Halk Eğitim Müdürü Sabri Sarısoy, şöyle devam etti.

            Halk Eğitim merkezleri; Milli kültürümüze ait değerlerin, yöresel ve unutulmaya yüz tutmuş eserlerin korunmasını ve yaşatılmasını, Hayat boyu öğrenme anlayışının bireylere kavratılmasını ve serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirilmelerini ayrıca kendi yeteneklerini geliştirme imkanı verilmesini, Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretilmesini, Mesleki kurslar açarak bireylerin meslek edinmelerini sağlar. Toplumda sevgiyi hoşgörüyü ve birlikteliği pekiştirir.

            Gelişen toplumda, bilgili, uyumlu, kendine güvenen, topluma faydalı insan yetiştirmek için çalışmak hepimizin görevidir.

            İşte bu görevler çerçevesinde Kurumumuz tarafından Eylül ayından bu yana çeşitli kurslar açılmıştır. Bilgisayar, Kuaförlük, Kalorifer Ateşçiliği, Avcılık ve Atıcılık, Arıcılık, Almanca, İngilizce, giyim, nakış, ve el sanatları açılan kurslardan yalnızca birkaçıdır.

            2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında kurumumuz bünyesinde 38 adet Mesleki Eğitim, 102 adet Sosyal ve Kültürel Kurslar açılmıştır. Ayrıca Türkiye Okuyor ve Ana Kız Okuldayız kampanyası kapsamında 28 adet 1. Kademe Okuma, Yazma Seviye Tespit sınavı, 2 adet 2. Kademe Okuma, Yazma Seviye Tespit sınavı yapılmıştır. Ayrıca bunların dışında merkez binamızda 1. Ve 2. Kademe olmak üzere 6 adet okuma yazma kursu açılmıştır. Açılan okuma yazma kurslarımızda 1. Kademe kursunda 24 bayan, 9 erkek olmak üzere 33 kursiyer okuma yazma öğrenmiştir. 2. Kademe Okuma, Yazma kurslarımızda ise 17 bayan ve 4 erkek olmak üzere toplam 21 kursiyerimiz daha okuma, yazma öğrenmiştir. Buradan da görüldüğü gibi kurslarımızda, topluluğumuzun temel başı olan kadınlarımıza ağırlık verilmiştir.

            İlçemizde ilk kez istihdama yönelik olarak İş Makineleri operatörlüğü (Beko-Loder, Ekskavatör ve Silindir) ve Hasta Kabul İşlemleri kursları açılmıştır. İş Makineleri kurslarında 90 kayıt yapılmış 68 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Halen 13 kişi devam etmektedir. Belge alan kursiyerlerimizden bazıları yol yapım şirketlerinde iş imkanı sağlamışlardır. Hasta Kabul İşlemlerinde 54 kayıt yapılmış 35 kişi belgelendirilmiş olup 18 kişi halen devam etmektedir.

            Belediye ile işbirliği içinde ilçemizdeki plajlarda değerlendirilmek üzere Suda Can kurtarma kursumuz açılmış olup, halen eğitimine uygulamalı olarak devam etmektedir.

            Kurumumuzda toplam bu yıl içinde 176 kurs açılmıştır. 1889 bayan ve 1282 erkek olmak üzere toplam 3171 kursiyere hizmet verilmiştir.

            Kurslarımız bunlara sınırlı kalmayıp öğrencilerime yönelik yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla Teknoloji, Bilgisayar, Fotoğrafçılık, Keman, Karakalem, Yağlıboya ve sportif  faaliyetlerle ilgili kurslar açılacaktır.

            İlçemizde göreve başladığı günden bu güne kadar, eğitim kurumlarına destek veren her zaman eğitimcinin yanında olan, gücümüze güç katan, başta İlçe Kaymakamımız Sayın Suat Yıldız’a Belediye Başkanımız Ayhan Ergün’e İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kurum Müdürlerimize, Bizlere Okullarını açarak destek veren Okul Müdürlerimize, Kursta emeği geçen Kurs Öğretmenlerimize ve Kursiyerlerimize teşekkür eder, Saygılarımı sunarım.

            Konuşmamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüyle bitirmek istiyorum; ‘‘Güzel  Sanatlar Bir Milletin Duygu, Düşünce, Görgü ve zevkinin Bir Yansımasıdır’’

 

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"
Bu haber 4108 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum